Над 200 кучета живеят в ужасни условия в приюта във Връбница

OFFNews 29 ноември 2023 в 08:25 2816 2

Кучета

Снимка Фейсбук на Марта Георгиева

В ужасни условия живеят над 200 кучета в приюта в столичния район "Връбница". Това всъщност е стационар на клиника, където  изпращат кастрирани кучета с рани след операцията, за да се свестяват от упойката. Те са натъпкани в 30 клетки, мръсни, без вода, светлина и пространство. 

Това разказа Алек Топалов по бТВ. Той е доброволец, който с помощта на общински съветник и депутат, успял да влезе в приюта. 

Кучетата спят във фекалии, в различни секрети. Първата проверка я направихме на 6 ноември в 10:30 ч., час и половина след началото на работния ден. Кучетата бяха без вода, във водата имаше фекалии, храна. Имаше кучета в несвяст – в 15 часа, към края на смяната на екипа, ситуацията не беше по-различна, допълни той. 

За мястото отговаря общинското предприятие „Екоравновесие“, откъдето се очаква реакция на видяното. 

За условията в приюта разказа във фейсбук и общинският съветник Марта Георгиева. По думите й заедно с депутатите Мирослава Петрова и Стоян Михалев не били допуснати в общинската клиника, извикана била и полиция. 

Ветеринарен лекар изблъска дамата народен представител и мен, за да заключи вратата. Полицията дойде и им обясни, че са задължени да допускат даже и обикновени общински съветници като мен. Това не помога.
Бяхме успяли да снимаме окаяните животни. Но, не ни дадоха достъп до документите, по които да разберем защо нещастните затворници са там, защо са натъпкани болни и оперирани животни в една клетка, откъде е кръвта, лекуват ли се въобще или се разболяват нарочно - прозорците в помещенията за болни и наранени животни се държат отворени нарочно..., разказва Георгиева.
Предстои да решим какво да правим с наследените изтерзани и травмирани хиляди животни, затворени в тези нечовешки условия.
Утре сутрин срещите в Столична община продължават, пише тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

29.11 2023 в 17:03

През годините съм влизал в 2 приюта - този в Сеславци, общински и един в двора на Лесотехническия в Дървеница, стопанисван от фондация.

Приютът по принцип е мястото е гадно и миризливо, независимо от грижите, които се полагат. Написаното в статията може би отговаря в някаква степен на истината, но собственият ми професионален опит ме задължава да разкажа, че кучколюбителите са напаст Божия, упорити, нахални, чак нагли в претенциите си! Енергията, която влагат в амбицията си е равна на произведената от АЕЦ "Козлодуй" по три!!!

А трибва ли да припомням, че покойният главен прокурор Иван Татарчев, по времето на който процъфтяваха групировките и който се беше заканил, че ще докара Огнян Дойнов от Виена в чувал, също беше собственик на кучколюбителска фондация...

12078

1

edin slep

29.11 2023 в 15:21

Конкретно от тази снимка не се виждат фекалии по пода. Иначе ако е мръсно и миризливо със затворени прозорци ще е смрад неземна, не се ли сещат?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика