Началник в МО заплаши страница във Фейсбук със закриване

Юлиан Христов 23 декември 2014 в 17:16 12792 22

Администраторите на Фейсбук страницата Българска армия (БА) алармираха, че са били заплашени със закриване от служител на Министерството на отбраната. 

Даниел Стефанов, който беше медиен съветник на служебния военен министър Велизар Шаламанов, а понастоящем е директор на дирекцията за връзки с обществеността, е отправил предупреждение, че страницата е подвеждаща. "Уважавам правото ви да имате личен блог във ФБ. Вашата страница обаче има подвеждащо заглавие - Българска армия. Всъщност тя няма нищо общо с Българската армия. Като един от хората, които се занимават с присъствието на МО и БА в социалните мрежи, предлагам да предложите възможни промени в името на страницата си, така че тя да не създава впечатление, че представя официална информация за Българската армия и въоръжените сили на страната. Ако откажете, ще преминем към официално сезиране на ФБ. Надявам се да решим проблема по разумен начин", е написал Стефанов в страницата. 

Като директор на дирекцията за връзки с обществеността Стефанов е част от политическия кабинет на военния министър Николай Ненчев. 

Администраторите на сайта са приели изявлението на Стефанов като заплаха от закриване на групата. 

"Родолюбци, получихме поредната заплаха. Този път директно от служител на Министерството на отбраната. Тъй като се страхуват от истините, които споделяме, заплашват ни да закрият страницата, при това, без да имат никакви основания", пишат администраторите.

Темите, които се засягат в групата са насочени срещу "прозападни подлоги, русофоби и всякаква мърша българска". С пояснението, че страницата не е официална и изразяваните в нея позиции не съвпадат с тези на държавното ръководство, администраторите приветстват с "добре дошли всички патриоти". Те поясняват, че страницата е за всички, които искат България да бъде "обединена, могъща, красива и просперираща страна" и които "са ЗА възстановяване и съхранение на автентичните български ценности, съхранили ни през вековете; за тези, които са ПРОТИВ "ценностите", наложени ни отвън през последните две десетилетия, довели до тотален нравствен и културен упадък на народа ни, особено на младото поколение!"

"Никой не се опитва да забранява никакви страници", обясни за OFFNews медийният съветник на военния министър Валерия Кардашевска. Тя поясни, че министерството не е предприемало действия за закриване на страницата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!