НАБЧ смята да сезира Юнкер заради назначение на Тома Белев

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2015 в 16:56 2032 5

Национална асоциация „Българско Черноморие” (НАБЧ) смята да сезира лично председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер заради решение на комисия на МОСВ.

От НАБЧ са недоволни, че Тома Белев е бил включен в междуведомствена комисия за екологични оценки към Висшия експертен екологичен съвет. Те искат това решение да бъде преразгледано иначе ще сезират Юнкер и започнат протестни действия, които ще продължат до подаване на оставките на всички членове на въпросната комисия.

Асоциацията е уведомила комисията към МОСВ какви са исканията й.

Според тях Тома Белев не е спазил законите, защото не е зачел влязло в сила Определение на ВАС, в което постановява, че той е "обявил себе си за председател на Управителния съвет и представляващ сдружение "Асоциация на парковете в България".

НАБЧ твърдят, че това означавало, че Белев не е легитимен председател на управителния съвет на сдружение "Асоциация на парковете в България". Те смятат, че въпреки това Белев е свикал общо събрание чрез Държавен вестник и участвал в проекти.

Те изреждат и още редица примери, които според тях са причина Белев да отпадне от класирането

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2015 в 19:02

Най-после един правилен избор, на правилен човек.

04.06 2015 в 14:09

комисия + информация + Белев = забогатяване чрез изнудване. този не трябва да го изгонят от комисията, а директно от България.

03.06 2015 в 18:23

О, докато прочетем статията и бетон-еколозите налазили.

03.06 2015 в 18:22

Юнкер разкара от ЕК мацката, която направи скандал за оня крадлив герберастки министър за фонд "Наука", така че правилно са се ориентирали.

03.06 2015 в 17:48

жалбата - приемането й - и тома през вратата
такъв трябва да е реда на действие, айде няма нужда да се дава власт на един рекетьор