Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

На пернишката магистрала: 80 км ограничение на скоростта за 4 метра

OFFNews 05 февруари 2019 в 13:36 9423 0

Скоростната магистрала на Перник е пример за път, на който никой не е сигурен с колко километра трябва да се движи, за да не нарушава ограниченията за скоростта. 

За абсурдите по пътя, част от международния София – Скопие, разказа бТВ. 

Селото Бела вода се води част от Перник и табелата за край на селото-квартал не отменя табелата, че сте на територията на града.

Има край на населеното място на квартал Бела вода. Началото на град Перник започва от пътен възел Батановци и свършва на пътен възел Даскалово. Законът позволява, когато едно населено място е изградено по дължина на пътя и главен път минава по урбанизирана територия, и когато имаме разстояние между различните селищни образувания на повече от 1 километър, да се слагат допълнително такива табели за начало и край на селищното образование. В момента Перник започва от пътния възел и цялостно трябва да е 50 ограничението на скоростта. 2006 година е изграден проекта за постоянна организация на този път и в него на няколко места е редуцирана скоростта. Правилното поставяне на тази табела, трябва да изписва Град Перник и отдолу да бъде изписано край на квартал Бела вода“, каза началникът на Пътна полиция в Перник Слави Лазов, цитиран от zapernik.com. 

Перлата в короната на абсурдите на пернишката магистрала е знак ограничение 80 км/ч., който важи точно 5 метра. Причината е, че следва кръстовище, което го отменя. След кръстовището пък е позволено да се кара с 50 км., защото е в населено място и няма друг знак. Лазов призна, че знакът не е поставен правилно. 

Има писма - от 2 години, да бъде преместен знака, но това зависи от стопаните на пътя, а не от Пътна полиция, допълни още Лазов. По думите му КАТ контролира ограничението на скоростта в района до 80 км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews