На морето и днес ще става за плаж

OFFNews 21 септември 2023 в 00:27 827 0

море

Снимка БГНЕС Архив

Морето край Балчик.

През нощта ще преобладава ясно време, но след полунощ над Западна България ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са между 14° и 19°. През деня над Западна и Централна България облачността ще е значителна и след обяд главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са от 22° - 24° в западните райони от страната до 28° - 30° на изток, където ще има повече слънчеви часове, показва прогнозата за времето на НИМХ.

В планините облачността ще е значителна и след обяд на места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков