На българския пазар няма замърсено с фипронил пилешко месо

OFFNews 28 септември 2017 в 22:54 2221 0

Снимка pixabay

Няма замърсено с фипронил пилешко месо на българския пазар, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

С цел гарантиране на безопасността на храните, предлагани на пазара и във връзка със засиления официален контрол по отношение на разпространението на продукти, замърсени с фипронил, БАБХ е извършила лабораторно изпитване на птиче месо.

Взети са проби за анализ от четирите най-големи производители на птиче месо в страната. Изследвано е както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки.

Пробите бяха изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите показаха, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил в месо, съобщават от БАБХ.

Продължава и засиленият мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар. От началото на октомври до края на 2017 г. от всички ферми и пакетиращи центрове ежемесечно ще бъдат вземани проби за лабораторен анализ.

БАБХ извършва и засилен контрол в животновъдните обекти по отношение използваните препарати за дезинсекция на птиците и правилната им употреба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови