МВР взе пистолета на Волен

Юлиан Христов Последна промяна на 07 май 2014 в 16:28 11792 19

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров най-накрая се прости с оръжието си. От МВР съобщиха за OFFNews, че политикът се е явил доброволно в служба “Контрол на общоопасните средства” при СДВР и е предал пистолета си.

Причината Сидеров да се прости с оръжието си е това, че той е подведен под наказателна отговорност. Лидерът на „Атака“ е обвинен в хулиганство след като влезе в спречкване с френски дипломат и пътници от самолета по време на полет от София за Варна през януари.

В такива случаи компетентните органи са длъжни да изземат оръжието на подведения под отговорност. От МВР поясниха, че

Сидеров е получил призовката за доброволно предаване на оръжието си и преди празниците се е явил в СДВР.

Демонстративното поведение на Сидеров в парламента по време на протестите от миналата година, беше причина да попитаме МВР кога и кой е издал разрешителното за оръжие на Сидеров. Бдителни фотографи тогава заснеха лидера на „Атака“, който отива на работа с пистолет под сакото си. На две поредни инстации съдът се произнесе в полза на OFFNews, като задължи МВР да предостави исканата информация за това кой е издал разрешителното за оръжие на лидер на „Атака“ и от коя институция е издадено медицинското свидетелство, удостоверяващо, че лицето не страда от психически разстройства.

Проблемът с издаването на разрешителните за оръжие „на конвейер“ беше повдигнат отново покрай инцидента в Лясковец, при който мъж застреля барета от екипа на Специализирания отряд за борба с организираната престъпност (СОБТ). Въпреки че разрешителното за оръжие на Петко Петков е изтекло още през 2012 година, то не е било прибрано от МВР. Именно това беше и причината настоящото ръководство на ведомството да предприеме спецоперацията в Лясковец.

След инцидента стана ясно също, че съдът е издал нареждане Петков да бъде настанен в болнично заведение, за да му бъде направена психиатрична експертиза.

Към момента не е ясно колко души в страната притежават оръжие с изтекло разрешително. Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка за пълна ревизия на разрешителните, издадени от служба КОС при МВР, резултатите от която трябва да бъдат ясни до края на месеца.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2014 в 20:08

павел шопов е хрисим човечец, въпреки погледа си! едва ли е докосвал оръжие, освен в казармата!

08.05 2014 в 13:54

За Болен всички си го знаем, че е болен, а някой ще провери ли сянката му Павел Матросов, пардон-Шопов, дали също е въоръжен, защото докато шефа му е доста гласовит и оперен, този е от тихите води, но като се загледа човек в погледа му - тръпки да те побият, прилича на неизлекуван шизофреник!

08.05 2014 в 13:50

Ама чак сега ли???????????

08.05 2014 в 11:32

Хубаво, че му го взеха, иначе като нищо някой по-наперен, от тези дето се заяжда с тях, можеше да му го завре отзад. А щеше да го боли, от мушката много щеше да го боли.

07.05 2014 в 23:53

И ся с кво ше си чупи орехите човека?! Ей, палавници палави, върнете му пищака, че ше вземе да си купи пушка!

07.05 2014 в 22:38

"Към момента не е ясно колко души в страната притежават оръжие с изтекло разрешително. "

Това ме смути.

07.05 2014 в 21:00

Да му вземат и кръвна проба за да се види какво шмърка.

07.05 2014 в 20:40

Сиудеров е за психо диспансер. Последните издънки вече не се траят. г-н- Бъчваров ми е личен приятел и е много кротък човек. Това той да си изпусне нервите значи че тъпака Сидеров се е държал по най-гаменски начин. Дори не мога да си представя това тъпо лайно българо мразец какво е натоварило. Ако бях там нямаше да си тръгне от заведението.