МВР с "жълт код", затяга мерките за сигурност по празниците

ОFFNews 24 декември 2016 в 09:38 5099 1

МВР въвежда "жълт код" за засилени мерки за сигурност по празниците, заяви директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Младен Маринов пред Нова телевизия.

Взимат се допълнително мерки за опазването на реда на обществени места, където се събират много хора. Сред основните обекти са търговски центрове, столичното летище и автогара, обясни Младенов.

Целият състав на столичната полиция е ще бъде на крак. 

На площад "Батенберг", където ще се състои традиционния новогодишен концерт, ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове и няма да бъдат допускани хора без документи за самоличност, малолетни, както и носещи алкохол. 

Към момента няма пряка заплаха от терористична атака, но не може да бъде пренебрегнато случващото се в ЕС и НАТО, каза Младенов. 

Направени са срещи с представители на моловете в София и охранителните фирми, които ги пазят. Поет е ангажимента за засилена охрана. 

Директорът на СДВР коментира и вчерашния случай, при който охранител в мол наръга с нож крадец. И двамата замесени са в болница, каза той. Ще бъдат разпитани свидетели, допълни Младенов. 

Полицейският шеф заяви, че ножът не е предвиден като средство за използване от охраната, но законът позволява на всички да носят такъв. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови