Мръсният въздух причинява смъртта на 6,5 млн. души на година

OFFNews 03 юли 2016 в 16:31 3075 2

Замърсяването на въздуха причинява смъртта на 6,5 млн. души всяка година. Това сочат данните от проучване на Международната агенция по енергетика. 

Учените прогнозират, че смъртните случаи, причинени от замърсяването на въздуха, ще се увеличат значително в следващите десетилетия. 

Докладът на Агенцията подчертава връзката между енергетиката, замърсяването на въздуха и здравето на хората. 

Според доклада голяма част от проблема се крие в енергийната индустрия. 

Това е първото подобно изследване на Агенцията, която представлява обединение за енергийна сигурност, в което влизат 29 страни. 

Икономистът Фатих Бирол, който оглавява агенцията, е на мнение, че прогнозите, свързани с промените в климата, както и страни като Китай и Индия, които се превърнаха в големи потребители на енергия и замърсители, говори, че организацията трябва да промени стратегията си.

По думите му като се помага на тези страни да се справят с проблемите - да увеличат енергийната си ефективност, да филтрират замърсителите си, може да доведе до напредък в постигане целите за овладяване на промените в климата.

Трябва да накараме тези страни "да разберат, че техните проблеми са наши проблеми, казва Бирол.

Усилията му са насочени към това Агенцията да бъде в центъра на координацията на подхода в усилията за глобално намаляване на вредните въглеродни емисии, свързани с енергетиката. 

Според Бирол относително евтини действия като приемането на по-амбициозни стандарти за чист въздух, по-ефективни политики за контрол и изпълнение, отделните държави могат да направят сериозни крачки в посока намаляване замърсяването през следващите 25 години.

Според учените Китай трябва да затвори силно замърсяващите въглищни централи и да установи по-строги стандарти за емисиите от моторни превозни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

03.07 2016 в 23:02

Китай и останалите цитирани замърсители ще го зачетат това точно колкото бай мангау ще спре да гори гуми за да се грее.
Единни държавни политики му е майката тука, ама пуста лакомия - бизнесът и лобитата обичайно са по-силни. Ще си мрем и тва е.

25665

1

Victimized

03.07 2016 в 17:11

Това няма никакво значение , важното е , че отчитаме растеж с 0.0002 % за последната година , което е основната цел на човечеството , другото са само приказки !!!
 
X

Подкастът на OFFNews