Мотористи канят на протест срещу "своеволията на съдебната власт"

OFFNews 09 август 2016 в 06:30 5766 0

Снимка Фейсбук на Sofia Riders

Пореден мото протест срещу жертвите на пътя и "своеволията на съдебната власт" ще има днес от 19 часа в столицата. 

Мото Протест срещу липсата на присъда за убиеца Фарук Бекташ! е организиран от Sofia Riders, над 700 души са потвърдили във фейсбук участието си в митинга пред Съдебната палата тази вечер.

Стига своеволия на съдебната власт, стига убийци на свобода! Искаме Фарук Бекташ да бъде издирен, върнат на правораздавателните органи и осъден на затвор. Призоваваме всички братя и сестри на мотори, без мотори, с коли, без коли и всеки, който иска нещо в тази държава да се промени, да ни подкрепи този вторник пред Съдебната палата. Когато всички мълчат и си затварят очите, нека ние излезем и започнем промяната! Миналия четвъртък демонстрирахме какво можем, нека сега сме 10 пъти повоче, по-силни и единни отвсякога! Брат за брата!, призовават организаторите на страницата на събитието в социалната мрежа.

Протести пред сградите на Темида ще има и в други градове по същото време.

Вчера прокуратурата поиска от Турция съдействие за екстрадиране на Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи край Драгоман и избяга от родното правосъдие, след като бе пуснат под домашен арест. Той бе обявен за издирване и с европейска заповед за арест. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови