МОН пред OFFNews: И да има нарушение на квестори, няма да ощетим седмокласници в оценките

Александра Маркарян 01 юни 2018 в 13:47 5632 2

Снимка frognews.bg

Дори да се установи нарушение на квестори при провеждането на националното външно оценяване по математика след VII клас, няма да има ощетени в оценките си деца. В това увериха от Министерството на образованието и науката чрез отговора си до OFFNews.

Изпратихме запитване до МОН във връзка със сигнал, че квестори са отказали да дадат свитъците с листове за решения на задачите на 12-те седмокласници, явили се в зала 2 на софийското 148 основно училище. Вместо това ги накарали да пишат върху листовете с напечатаните условия на четирите задачи. Липсата на подробни решения може сериозно да ощети учениците заради присъдените по-малко точки.

Час след публикацията ни от министерството изпратиха отговора си, в който се казва, че ръководството на Регионалното управление на образованието е назначило проверка, а директорката е поискала писмени обяснения от двете квесторки.

"В случай че при проверката се установят допуснати нередности при организирането и провеждането на изпита по математика, от ръководството на училището ще бъдат предприети съответните мерки за санкциониране на виновните лица съгласно Кодекса на труда в законноустановените срокове", пишат от МОН.

След приключване на проверката и оценката на изпитните работи и след разсекретяването им "допълнително ще бъдат анализирани писмените работи на учениците, положили изпит в изпитна зала 2 на 148. ОУ, като бъдат отчетени независещите от тях обстоятелства по време на изпита. Ако децата са работили вярно, независимо че са писали на бланките с отпечатаните задачи, няма да им се отнемат точки за това. Въпросът ще се реши в полза на учениците, които по никакъв начин не трябва да бъдат ощетени", уверяват от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

01.06 2018 в 19:20

Да, слушал съм я по радиото - реален идиотизъм със взлом. Полет на мисълта, достоен за изхвърлена от бърз влак гранясала баничка.

11800

1

limlim

01.06 2018 в 16:14

Ваня Кастрева е Таско Ерменков на образованието... Че и малко повече...