Момичета инсценирали отвличане, полицията ги откри в хотел с приятели

OFFNews 31 октомври 2019 в 14:02 5331 1

Две момичета на 17 г. и 22 г. вдигнали полицейското управление в Харманли на крак, за да ги издирва, след като в продължение на два дни твърдели, че са отвлечени от непознати хора, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

Двете приятелки изпращали съобщения до родителите си, като поддържали версията, че се намират в Първомай и в Чирпан. От управлението сформирали оперативни групи, които да започнат издирването на похитените момичета. 

На 29 октомври момичетата, заедно с едногодишното дете на по-голямата, били открити в хотел в Хасково със свои приятели. Всички били в добро физическо и психическо здраве. От разговорите с тях станало ясно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчета, с които поддържали комуникации в интернет и желаели да прекарат няколко дни в Хасково.

Отвличането инсценирали, за да избегнат конфликт с родителите си. Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка ще бъдат предадени на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Харманли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови