Младост 2, 3 и 4 без вода за 12 часа във вторник

OFFNews 01 февруари 2022 в 06:00 850 0

Снимка Pixabay

Водата ще бъде спряна в някои части на "Младост" днес, 1 февруари, съобщи "Софийска вода".

Причината е етап от реконструкция на стратегическо съоръжение, осигуряващо водоснабдяването на ж.к. „Младост“, ж.к. „Горубляне“, кв. „Полигона“, кв. „Дървеница“ и кв. „Мусагеница“ и на прилежащите територии на „Цариградско шосе“, между бул. „Г.М. Димитров“ и бул. „Копенхаген“.

Днес ще бъдат монтирани два спирателни крана.

Вода няма да има 12 часа - от 9.00 до 21.00 ч в „Младост“ 2, 3 и 4, в м. Детски град - района между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Синя светлина“, ул. „Асен Киселинчев“, ул. „Синаница“, ул. „Хитър Петър“, жк. „София Вилидж“. Ако водоподаването не бъде възстановено в срок, ще бъдат осигурени водоноски.

Планираните строително-монтажни дейности са част от мащабна реконструкция на водопроводната мрежа. Целта е поетапно цялата водопроводна връзка на "Околовръстен път" да бъде изградена по нов начин, така че да се елиминира рискът от аварии и да се повишат възможностите на системата за използване на алтернативни схеми на водоснабдяване.

„Реконструкцията на тази връзка е една от най-мащабните дейности за последните десет години. Ще се реконструират общо над 400 м. водопроводи и спирателни кранове с диаметър ф1000 и ф600. Работата по толкова големи съоръжения изисква значително технологично време, тъй като първо водата от тях трябва да се източи, да се извършат самите строително-монтажни работи и след това отново съоръжението да се напълни с вода. За съжаление, поради факта, че се реконструират стратегически съоръжения за мрежата, не е възможно извършването на този без ремонт без прекъсване на водоснабдяването на потребителите в определени етапи от изпълнението на строително-монтажните дейности. Нашата цел, обаче, е именно да подобрим услугата за този район на София“, обясни Валентин Милушев – директор „Управление на мрежата“ в „Софийска вода“.

Ремонтът е част от инвестиционната програма на „Софийска вода“. Общата ù стойност е близо 1.1 млн. лв.

Актуална информация потребителите могат да намерят на информационния център на „Софийска вода“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!