Млади шофьори в София ще се учат да карат безопасно на безплатни курсове

OFFNews 24 ноември 2022 в 11:45 3513 0

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Шефът на СОС Георги Георгиев инициира безплатни опреснителни курсове за млади шофьори

Младите и по-неопитни шофьори вече могат да обогатят своите умения зад волана с безплатни опреснителни курсове. 

Инициативата е на председателя на СОС Георги Георгиев, като част от програмата за пътна безопасност, която градският парламент прие.

Обучението започва редовно да се провежда през уикендите от началото на декември и ще включва теоретични и практически упражнения на полигон. 

Изработен е специален сайт, на който всеки желаещ може да се запознае подробно с условията и начините за записване.

Апелирам по-неопитните водачи да се запишат, а техните близки да ги насърчат да го направят, защото с общи усилия можем да подобрим сигурността по пътищата на София.", коментира Георгиев. 

Курсистите ще могат да научат от професионални обучители как се скъсява спирачният път на автомобила, какво се прави, когато изненадващо се появи препятствие, как се реагира при аквапланинг и др. 

Обучението се провежда в Автобусен гараж "Малашевци", ул. Резбарска 11, вход откъм Кауфланд. Желаещите да се научат да шофират по-добре трябва да са на възраст от 18 до 28 години, да имат валидна книжка, син талон и кола за участие.  

Програмата предвижда: Индивидуално пристигане: 09.45 ч., Теоретична част: 10.00 ч. - 11.30 ч., Упражнения: 11.30 - 13.15 ч., Край на обучението: 13.30 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!