Млади български таланти отбелязват с концерт 60 години България в ЮНЕСКО

OFFNews 15 май 2016 в 10:19 3220 0

С тържествения юбилеен концерт „Млади български таланти поздравяват света“ ще бъде отбелязана 60-годишнината на българското членство в ЮНЕСКО.

Събитието, организирано от Клуб ЮНЕСКО „Леонардо Да Винчи“ София, ще се състои на 17 май (вторник) от 19 часа в зала 6 на НДК. Публиката ще може да се наслади на уменията на млади, но вече утвърдени солисти, носители на множество наши и международни награди. В богата програма от класически музикални творби са включени изпълнения на Емил Бояджиев (пиано), Кристина Хинова (цигулка), Атанас Кръстев (виолончело), Йоана Райчева (пиано), Анна Георгиева (цигулка), Санжар Сапаев и Яна Зеленогорска (цигулка) и оперната надежда Йоана Кадийска.

Инициативата ще премине под Патронажа на Вицепрезидента на Република България Н.Пр. г-жа Маргарита Попова, на Националната комисия за ЮНЕСКО към Министерство на външните работи и с финансовата подкрепа на Столична община. Г-жа Попова сред гостите на концерта.

„Мотивацията за реализацията на концерта се опира на стремежа в условията на силно глобализиращ се свят да бъдат преоткрити културната и национална идентичност и самочувствие като катализатор на положителни обществени промени в обществото със средствата на едно от най-въздействащите изкуства – музиката. „Млади български таланти поздравяват света – 60 години България в ЮНЕСКО” ще даде приноса си за утвърждаване на културните ценности, чрез акцентиране върху културния принос на страната ни, като дългогодишен член на ЮНЕСКО“, коментира председателят на Клуб ЮНЕСКО Жанет Борлакова.

Билетите за концерта са на цена 12 лв., а за ученици и студенти са по 8.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови