Младен Маринов: Протестиращи търсят конфронтация с полицията

Последна промяна на 14 ноември 2018 в 11:55 2332 0

Младен Маринов

На протестите от последните дни има и лица, които търсят открито конфронтация с полицейските служители, обяви в интервю за bTV вътрешният министър Младен Маринов.

Той даде пример с Варна, където 19-годишен протестиращ е хвърлил пиратка и е напръскал със сълзотворен спрей служители на реда. Полицаите не са сериозно пострадали. Извършителят е установен и законът ще се приложи, увери министърът.

Маринов обяви, че някои от демонстрациите са били регламентирани, а други – не. „Там, където няма организатор и няма заявление в общината, няма с кого да разговаряме и винаги се намират провокатори”, каза той.

Маринов определи като положителен доклада на Европейската комисия за страната ни.

„Показател 6, който касае организираната престъпност, временно е затворен, което може да се оцени като обективна положителна оценка за всички усилия през годините”, изтъкна той.

Вътрешният коментира и къде са в момента фамилиите Баневи и Арабаджиеви след гръмките акции и разследвания.

„Семейство Баневи са задържани, след като са обявени за издирване с Европейка заповед за арест. В момента френски съд разглежда искането за предаване на българската държава. е можем да даваме срокове на съда. Това е съдебен процес, който трябва да мине”, обяви той.

Ветко и Маринела Арабаджиеви все още се издирват с Европейска заповед за задържане, със заповед за задържане в Интерпол и всички възможни международни механизми, обясни Маринов.

„В непрекъсната връзка сме с дирекцията, която осъществява международния обмен на информация. Всеки сигнал се проверява, имаме сигнали, които не се потвърждават”, уточни вътрешният министър, като допълни, че имало сигнали например за Франция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !