Млада жена почина след раждане във Варна

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2017 в 19:41 20511 0

Млада жена с трансплантирано преди три години сърце е починала след преждевременно раждане в дома си в петък през нощта. Информацията е потвърдена за Дарик от директора на варненската АГ-болница доц. Емил Ковачев. Бебето е живо, теглото му е 2100 гр., но е в критично състояние – неонатолозите в здравното заведение се борят за живота му. Лекарите се съмняват, че бебето е аспирирало вода при раждането в домашни условия.

22-годишната жена родила в дома си в 3.00 ч. през нощта при неизяснени обстоятелства. Била е транспортирана в специализираната болница около 7.00ч. сутринта от екип на Спешна помощ с кръвно 30/0 и на практика в клинична смърт.

Все още няма официални данни от аутопсията, но по думите на доц. Ковачев най-вероятно се касае за кардиогенен шок следствие на остра дясностранна сърдечна недостатъчност. В АГ-болницата са били безсилни да помогнат на жената.

След оповестяването на случая до редакционната поща на OFFNews пристигна писмо, подписано от "Възмутени служители на СБАГАЛ Варна" и без имена. То е разпратено и до други медии малко след 18:30 часа и внася различна светлина по случая, но към този момент не можем да потвърдим неговата автентиченост. Ето и неговия текст без редакторска намеса: 

Вчера, на 30.09.2017, в СБАГАЛ Варна почина от кръвозагуба млада родилка. Пациентката беше приета с кървене. Докато екипът се суетеше в незнанието си какво да прави в операционната зала, почина младата жена. Тази ужасна случка не е инцидентно, единствено или случайно събитие. То е плод на многогодишното безхаберно ръководене на болницата. В болницата бяха назначени и дежурят лекари без специалност и опит. Не е вярна излязлата по рано днес информация, че жената е доведена в клинична смърт в АГ болница Варна. При постъпването си с бърза помощ пациентката беше жива и контактна. Говореше. Тя почина, защото дежурните екипи бяха неадекватни, не знаеха какво да правят с пациентката. Затова решиха да я преведат в друга болница и извикаха отново бърза помощ. Докато чакаха обаче, жената почина. Това са груби грешки. Каква е тази АГ болница, която не знае какво да прави с кървяща родилка?! Тази жена почина от кървене в болница, която би трябвало да спасява подобни пациентки.

Лекарите от АГ болница Варна се опитват да замажат вината си за смърт на родилката. Сега се опитват да променят и болничната документация и всички обстоятелства около смъртта на младата жена. Не е случайно и че първоначалната излязла по рано днес информация е фалшива и преиначена. Целта е да се прикрие за пореден път престъпно нехайство в АГ болница. На нас ни беше наредено с угроза от уволнение да мълчим за случая, за да бъде той прикрит като други трагични инциденти в болницата. Целият персонал още преди време бе принуден да подпише декларации за конфиденциалност и да мълчи за безобразията, които се вършат. Повечето хора работят в непрестанен страх.

Това не е първия, няма и да е последния подобен случай в тази болница поради пълно безхаберие. Управителят на болницата се интересува само от частната си инвитро лаборатория поместена и източваща общинската болница. Болницата трупа задължения година след година, персоналът напуска. Но най-страшното е, че умират пациенти, а ние сме принуждавани да ставаме съучастници в тези престъпления. Управителят безнаказано парадира с големите си връзки с общинското ръководство на Варна, ректора на медицинския университет на Варна и министъра на здравеопазването, поради което бил недосегаем.

Смятаме, че е крайно време да се преустановят тези престъпления, за да не се повтарят отново подобни трагедии.

Възмутени служители на СБАГАЛ Варна

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови