Млад руснак, живеещ в България: В Русия никой не възприема Путин насериозно, казва се ''Дядо, пий си хапчетата''

Ако искаме режимът му да падне, трябва да се изключат телевизорите навсякъде, смята Петър Танев

OFFNews 22 февруари 2023 в 10:25 7539 6

Петър Танев

Снимка Стопкадър Нова телевизия

Петър Танев

Никой не възприема Путин насериозно. Даже в Русия се казва: "Дед, выпей таблетки – после что ты сказал", тоест - "Дядо, пий си хапчетата". Ако искаме режимът на Путин да падне, телевизорите трябва да се изключат навсякъде. Това е много сериозно условие, защото пропагандата е много силна.

Това заяви пред Нова телевизия Петър Танев от Асоциация "За свободна Русия", който е наполовина българин и наполовина руснак. Вчера руският президент Владимир Путин произнесе годишното си обръщение към двете камари на руската Държавна дума. По време на речта си той заяви, че "Западът е започнал войната в Украйна". 22-годишният Петър живее в България, но много негови приятели са в Русия.

"Моето поколение и хората, които са активни в руското политическо пространство, се смеят на това т.нар. "послание" и го разбират като лекция на човек, който буквално иска да обхване стотици хиляди хора като негови прислужници", каза той.

Танев отбеляза, че вчера е имало голямо очакване към речта на Путин, включително е имало теории как официално ще обяви война срещу Украйна. "За нас беше абсолютно очевидно, че той пак ще говори за това как Русия се "бори с джендъра“ и либералната демокрация", заяви 22-годишният Петър.

Според Танев преди войната никой не се е обръщал към режима на Путин с необходимото внимание: "На това, което руската опозиция и руските свободомислещи хора винаги са се опитвали да разказват какво става в нашата държава", уточни той.

Петър Танев е на мнение, че евентуалните промени в Русия ще тръгнат от политическия елит. По думите му елитът в Русия в момента е напълно разделен. "97% от руските олигарси изобщо нямаха представа, че тази война ще започне", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

6

6екеr4о

23.02 2023 в 14:07

Трогателни са опитите на тоз младеж да оневинява руснаците, като цяло, но...
По един украински канал вчера даваха една рускиня, майка на загинал в Украйна 19-годишен войник, която истерично крещеше всеизвестните кремълски пропагандни идиотии за това, че той се е сражавал за Отечеството, че те не воювали с/у украинците, а срещу бандеровци, как щели да ги превземат мръсните США, та да им построят концлагери и всичко останало, и т. н.
Най-гадно беше, че тая умопромрачена от индоктриниране жена изкара пяна на устата да обяснява как на фронта ще отиде и втория ѝ син, който вече бил на 18, да, в наборна възраст, как, ако трябва, на фронта ще отиде и най-малкия ѝ син, та да защитава Родината, който вече бил почти на 15...
Отвратително, не ми се пише повече...

210

5

Merc

22.02 2023 в 17:28

Потерявший две руки на войне против Украины русский оккупант, жалуется, что у него требуют отпечатки пальцев и не хотят платить пенсию.

Нет рук, нет пенсии...!

2070

4

НЕМА ТАКЪФ

22.02 2023 в 16:52

Никой не му слуша в Москва бръщолевенията на тоа ! Мои роднини казват, че си превключват канала , като го чуят !

-240

3

редовно четящ

22.02 2023 в 13:44

По-голяма тежест ще има асоциация "Свят без руzия."

-240

2

редовно четящ

22.02 2023 в 13:43

Е и? Отивате ли по заповед на дядо си да убивате хора на чужда територия? Отивате. Съпротивлявате ли се масово? Не. пръснахте ли се по света да разнасяте руzките си ценности? пръснахте се. Така че нито асоциацията ви, нито изказването имат особена стойност.

10212

1

Човека

22.02 2023 в 12:51

Щом не вземате на сериозно човек, който въвлича страната ви във война със световни измерения, праща ви да бъдете убивани, създаде най - голямата икономическа криза за страната ви, който заплашва света с ядрено оръжие и убива и трови всеки който му се противопостави, че вий сте ебати народа.
 
X

Да помогнем на украинските деца!