Митов: Има сили, които ни дърпат към съветската периферия

OFFNews 13 октомври 2016 в 17:52 7512 4

Снимка БГНЕС

Даниел Митов

"Има сили и хора, които искат да ни върнат назад и ни дърпат към съветската периферия. Докато аз съм министър обаче, България е и ще бъде част от Европа". Това каза в ефира на bTV външният министър Даниел Митов.

Дипломат номер едно на страната коментира и изнасяните напоследък често тези, че България е на път да се превърне в буферна зона и най-голям бежански лагер за бежанци в Европа.

"Това са фантазии на Йотова и други хора. Никой няма намерение да ни превърне в бежански лагер. В Европа има смяна на концептуалните нагласи, а създаването на общата европейска агенция за охрана на границата е огромен успех", каза Митов.

Относно вота на недоверие, който БСП иска да прокара в парламента, Митов каза, че щом червените са недоволни, то "вървим в правилната насока".

Една от причините за вота на недоверие е изборът за генерален секретар на ООН, в който България се яви с двама кандидати - Ирина Бокова и Кристалина Георгиева.

"Никой не ни е обещал нищо за ООН. Ако имахме шанс, да ни е яд. Когато разбрахме резултатите на Бокова, трябваше да рискуваме. Изпратихме Георгиева за победа и да поднови шансовете на Източна Европа. Няма за какво да се извинявам", каза Митов.

Относно гласуването в чужбина и проблемите на нашите съграждани във Великобритания и Германия Митов каза, че Външно министерство прави каквото може и според закона, за да няма възпрепятстване на вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови