Митничари задържаха хиляди ментета на Капитан Андреево

OFFNews 16 ноември 2015 в 13:39 2308 0

Снимка Агенция Митници

Близо 7 000 спортни комплекти, обувки, парфюми и тоалетни води са задържали митничарите на Капитан Андреево поради съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права на интелектуалната собственост. Стоките са имитации на 30 различни световноизвестни марки.

Автобус с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, е селектиран за щателна митническа проверка. При нея се установява, че в личния багаж на две румънски гражданки са скрити общо 2 782 парфюма. Пред митническите служители дамите признали, че закупили ароматите от Истанбул и не знаели, че парфюмите са имитации.

Още 360 парфюма и тоалетни води са открити в личния багаж на друг румънски гражданин, пътуващ в турски автобус по редовна линия Истанбул - Букурещ. В същия автобус е установено, че двама други пътници пренасят общо 360 чифта спортни обувки с фалшиво лого.

Камион с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция също е бил проверен, като шофьорът предоставя редовни документи за превозваната стока, но при извършената проверка групажната стока са открити 1560 чифта обувки, 1045 спортни комплекти и 840 мъжки и дамски блузи с логото на световноизвестни марки.

В същото време служители на МП Калотина са задържали доставчик на контрабанди цигари от Сърбия за България.

Цигарите са били пренасяни в камион със сръбска регистрация, пътуващ от Сърбия през България за Турция, превозващ автомобилни гуми. На влизане в България митническите служители селектират превозното средство за рентгенова проверка. При нея и при последвалата физическа проверка митническите служители откриват 4200 кутии цигари, укрити в шофьорската кабина.

Шофьорът на камиона, сръбски гражданин, е признал, че цигарите са му били дадени в Сърбия, за да ги достави в района около София. Цигарите са задържани, а на шофьора е съставен акт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!