Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Митничари спипаха хероин за над 8 млн. лева

OFFNews 03 юни 2014 в 13:52 1939 1

Снимка МВР

В рамките на две спецакции, митничари са задържали 90 кг. хероин на обща стойност малко над 8 млн. лева.

Операциите са проведени под ръководството на Софийска окръжна прокуратура и Окръжна прокуратура – Русе.

Едната акция се е провела на граничния пункт на Дунав мост. Проверен е бил е автомобил Опел Фронтера с българска регистрация. Автомобилът бил с включени фарове и работещ двигател, но без водач в него. Дежурните гранични полицаи са направили проверка на колата с мобилен рентген на Агенция „Митници”.

При прегледа са открили, че в гумата има 30 пакета с правоъгълна форма, увити с непрозрачно тиксо. Те съдържали прахообразно вещество, с общо тегло 15,528 кг., което при полевия наркотест реагирало на хероин.

Стойността на наркотика по цени на съдопроизводството възлиза на 1 397 520 лв. По случая е образувано досъдебно производство, работата по издирването на собственика на автомобила продължава. Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител.

Ден по-късно, около 20.30 часа, задържали и МАН с хърватски регистрация, който се опитвал да напусне страната. Карал го от хърватски гражданин. Камионът превозвал стоки от Турция за Босна и Херцеговина.

Граничните полицаи се усъмнили в съдържанието на товара и камионът бил изпратен за проверка с рентген, при която е открит пробив в ТИР-а с възможност за достъп до вътрешността на ремаркето. Опаковката на две от превозваните палети била с нарушена цялост, а кашоните са разместени така, че да се образуват кухини.

Точно там са открити по два кафяви кашона, съдържащи общо 144 пакета с тегло 73.644кг. При полевия наркотест веществото от тях реагирало на хероин. Стойността на разкрития наркотик по цени на съдопроизводството е в размер на 6 627 960 лв. По случая е образувано досъдебно производство. Към момента, хърватският гражданин е задържан за 72 часа с прокурорско постановление и с мярка „задържане под стража”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови