Митничари хванаха 2.5 тона контрабандни чушки

OFFNews 08 април 2016 в 14:25 2922 3

Митничари хванаха 2.5 тона контрабандни чушки

Митничари от Капитан Андреево предотвратиха опит за внос на контрабандни чушки. Зеленчукът е открит в камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Пред митническите органи шофьорът на камиона е представил документи, според които превозваната стока е 2 960 кутии с пресни домати. Въпреки редовността на документите камионът е селектиран за рентгенова проверка, при която се установява наличието на различна от декларираната стока и съмнение за натоварени повече видове стоки от декларираните. След последвалата физически проверка митническите служители са установили, че освен декларираните домати, в камиона са натоварени и 80 каси с общо 2560 кг. пресни чушки, за които не са представени никакви документи.

На шофьора на товарния камион, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и ще му бъде наложена глоба в размер от 100 до 200 от митническата стойност на стоката. Нарушителят се е възползвал от правото си на споразумение по образувано срещу него в Митница Бургас административно-наказателно производство и доброволно е заплатил публични държавни вземания (глоба и 25% от равностойността на митническата стойност на стоката) в размер на 4 523 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!