Мистерия: Как Цуцко си докара минерална вода, а среднист стана зам.-кмет в Каварна?

OFFNews 23 октомври 2018 в 17:17 11153 0

Мистериите и загадките в Каварна край нямат.

Хотелът на известния местен бизнесмен Валентин Николов по прякор Цуцко се е сдобил с минерална вода без да има открита партида във ВиК. Това заяви пред OFFNews бившият кмет на морския град Цонко Цонев.

Цуцко е изключително важна фигура в Каварна след като градоначалник на общината стана, подкрепяната от ГЕРБ и БСП Нина Ставрева. Бизнесменът бе съветник на народния-представител от управляващата партия Живко Мартинов - Суджука, който път се прочу с това, че е искал тонове сушени мръвки от колбасар "уж" от името на премиера Бойко Борисов.

По-рано тази година местната община инвестира свои пари в плочки и канализация в хотела на Цуцко.

Каварненската забава обаче не свършва дотук. Почти веднага след като са прокарани тръбите с минералната вода до хотела на Валентин Николов, шефът на местното ВиК Йордан Йорданов, който е без завършено висше образование, става заместник-кмет по строителството, 

В околността единственият законен сондаж е за минерална вода "Извор", който от 8 години не работи заради противоречия между партньорите - покойният Денис Ершов и Митко Събев, които не успяха да се споразумеят за собствеността във фабриката.

За това как минералната вода, за която няма партида и не се плащат такси за канал и пречистване, се е оказала в хотела на Цуцко има подадени сигнали до Басейнова дирекция и ВиК Добрич.

След два дни изтича срокът за подаване на оферти за концесионер на плажа в Каварна. Досега го стопанисваше именно Цуцко, който е и сред основните заподозрени за новия договор.

OFFNews вече разказа как общината разреши строителство на обекта на бизнесмена Цуцко в разгара на летния сезон, което е напълно забранено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови