Ангелкова препоръча на община Каварна да не копае край плажа през лятото

OFFNews 15 юни 2018 в 15:27 4598 0

Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която инспектира днес ситуацията с продължаващите ремонти до ивицата.

Това е абсолютно забранено след 15 май.

Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите, посочи Ангелкова.

Експертите на министерството са установили, че има достъп от две страни, но все пак това е неудобно за посетителите.

Ако община Каварна иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация. Ако е искала подобрения, е трябвало да си направи планирането така, че до 15 май строителните дейности да приключат, а не да са факт месец след забраната. Тук е добре да се намеси областната управа, смята министърът.

OFFNews вече ви разказа как точно до пясъка в морския град работи багер, въпреки изричната забрана за такива дейности в периода между 15 май и 15 септември. Машините рушат изградения по проект "Красива България" амфитеатрален подход към плажа и стълбите до ресторант "Българка", по които се слиза до плажа.

По същността си новият строеж представлява канализация за хотела на местен бизнесмен по прякор Цуцко, който е бил съветник в два парламента на бившия добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, известен като Живко Суджука. Последният се раздели с депутатството, след като собственик на месарски цех се оплака, че го е рекетирал за 4 тона суджук, който уж трябвало да отиде за Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови