Министри и депутати на преговори с родители на деца с увреждания

OFFNews 04 октомври 2018 в 07:59 1263 0

Снимка БГНЕС, архив

Министри и депутати ще преговарят с протестиращите родители на деца с увреждания по законопроектите за социално подпомагане. Срещата днес в Народното събрание бе инициирана след националния протест.

Публичната среща започва в 14 ч. Организатори са депутати от ГЕРБ.

Родителите бяха определили крайния срок 1 октомври за едновременното разглеждане в парламента на три проектозакона - за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги. Депутатите обаче не са готови.

"Тези разговори ги водим от месеци. Мина срокът. Резултат няма. Реформа няма. Ние вече сме на улицата и няма връщане назад. От Закона за хората с увреждания те в последния момент изкараха много от текстовете. Сега отново ще вкарват и изкарват. Тази разигравка сме я гледали, тя не е за първи път. Това се случваше в тази работна група (към социалното министерство, свързана с разработката на закона - б.р.) в последните месеци непрекъснато. Нямаме нужда от срещи и преговори, искаме факти и да си свършат работата", каза Вера Иванова - една от протестиращите майки - пред БНР.

Очаква се на срещата да бъде поставен въпросът как ще бъдат изхарчени допълнителните 150 милиона лева за хора с увреждания, които правителството обеща да добави в бюджета за 2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови