Министерството на отбраната ще ремонтира оградата по границата ни с Турция

OFFNews 09 октомври 2021 в 19:31 2316 0

Министерството на вътрешните работи ще възложи ремонта на оградата по българо-турската граница на Министерството на отбраната, съобщава БНР. 

Служебното правителство отпусна 5 милиона лева за ремонт, след като през септември беше решено МВР да стопанисва оградата. Досега съоръжението беше публична държавна собственост, за която отговаряха областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас.

По думите на министър Бойко Рашков "това е тактически правилно", тъй като няма да се сключват договори с външни фирми. Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет.

На последното си заседание Министерския съвет реши да отпусне допълнителни 67 млн. лв. лв. за бюджетите на МВР и министерството на отбраната заради засиления мигрантски натиск. 

От публикувана стенограма на заседанието става ясно още, че служебното правителство няма да определи концесионерите на 7 морски плажа. Мотивът за това е, че процедурата е започната от редовно правителство и трябва да бъде довършена също от редовен кабинет. Освен това летния сезон за тази година е приключил, а Министерството на финансите възразява срещу предложените ниски концесионни възнаграждения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови