Правителството даде още 67 млн. лв. на армията и полицията да пазят границата

Георги Ангелов 06 октомври 2021 в 15:52 1378 0

Снимка Архив

Министерският съвет разреши да бъдат отпуснати допълнителни 67 млн. лв. лв. днес за бюджетите на МВР и министерството на отбраната зараду засиления мигрантски натиск. 

С едното постановление се одобряват допълнителни разходи, в размер до 37 млн. лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на дейността на ведомството в условията на засилен миграционен натиск. 

Съгласно друго постановление се одобряват допълнителни разходи, в размер до 5 000 000 лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на неотложни ремонтно-възстановителни дейности по оградата, която трябва да спира нелегално преминаващи българо-турската граница. Преди две седмици правителството реши, че МВР да ще стопанисва оградата на българо-турската граница. Досега съоръжението беше публична държавна собственост, за която отговаряха областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас.

Веднага след решението от МВР публикуваха видеокадри, от кото се вижда, че на определени участъци по и под оградата има дупки. А на места липсват цели части. 

С трето постановление служебният кабинет прие трето постановление за одобряване на допълнителни разходи до 25 200 000 лева по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г. Средствата са предвидени за финансово осигуряване участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при увеличен миграционен натиск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!