Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Министерството на енергетиката получава 7-етажен блок в Атина за работни срещи

Болницата във Велинград продава 2-етажна сграда. БНР дава горски имот на Министерството на земеделието

OFFNews 26 април 2023 в 14:28 1944 0

Български блок в Атина

Снимка Google Street View

Българският блок в Атина

Правителството прие да предостави два държави имота - в Атина и в с. Говедарци, на министерства, и да разреши продаване на двуетажна сграда, собственост на болницата във Велинград.

Министерството на енергетиката ще получи 7-етажна сграда в гръцката столица, намираща се на улица "Акадимиас" №12. Ведомството ще я ползва за работата на работни групи, които имат интерес към редица стратегически проекти от сферата на енергетиката, съобщава пресцентърът на Министерския съвет. Сградата е частна държавна собственост и има обща площ 1424 кв. м. 

Почивна база на БНР в село Говедарци край Самоков, ползвана за детски лагер, пък ще бъде предоставена на Министерството на земеделието. Базата от години е занемарена. Според съобщението на МС тя е с отпаднала необходимост. Състои се от четири сгради с обща застроена площ 614 кв. м.

Кабинетът разреши също така Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания (СБПЛРПФЗ) „Света Петка Българска" във Велинград да продаде своя двуетажна жилищна сграда. Според съобщението имотът е с отпаднала необходимост и генерира разходи, поради което ръководството на болницата е изявило желание да го продаде. Съгласно закона 20 на сто от цената на сделката ще бъдат внесени в централния бюджет. Останалата част от парите от продажбата на имота ще остане в лечебното заведение и ще се използва за инвестиции, пряко свързани с предмета му на дейност и/или за удовлетворяване интересите на кредиторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!