Министърът на отбраната: България ще продължи да е предвидим член на НАТО

ОFFNews 12 ноември 2014 в 20:38 3811 2

Николай Ненчев.
Николай Ненчев.

„Искам да Ви уверя, че България ще продължи да бъде предвидим член на Атлантическия пакт и да се стреми към модернизиране на въоръжените ни сили в кратки срокове, за да бъдем адекватни на нашите партньори“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

Изказването му бе направено по време на срещата му с Върховния командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал Филип Брийдлав днес, 12 ноември.

Генерал Брийдлов изказа благодарност на българските военнослужещи за отличната им служба в операциите на НАТО. Върховният командващ на Съюзното командване по операциите изрази надежда, че българските Въоръжени сили ще продължат да работят така добре и в бъдеще, като посочи, че за целта е необходимо страната ни да развива военните си способности и да се движи в крак със съюзниците ни в Алианса.

Той заяви подкрепа за постигането на заложените в Националната програма „България в НАТО и в Европейската отбрана - 2020“ цели, насочени към модернизацията и развитието на Българската армия. 

В разговора между Брийдлов и началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов бяха обсъдени новите предизвикателства пред средата на сигурност в контекста на съвместно изпълнение на задачи.

Бяха засегнати и въпросите за евентуално разширяване на съвместното изпълнение на задачи по Air Policing със съюзници от НАТО, както и мисията на Алианса за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!