Миньор отваря къщата си за сирийски бежанци

OFFNews 13 януари 2014 в 10:15 5859 4

Борис Лисичков Снимка: БГНЕС
Борис Лисичков Снимка: БГНЕС

Старозагорец отваря къщата си за сирийски бежанци, съобщи БГНЕС.

Пенсионираният миньор Борис Лисичков решил да предложи къщата си в Мъглиж за тях, след като видял в какви условия живеят хората, избягали от бомбите и ужаса на войната. Видял как майки с деца живеят в палатки през зимата и си припомнил годините в казармата, когато самият той е трябвало да се справя в такива условия.

"Само който не е живял на палатка, той не знае. Особено в тези сурови зими, които стават по поречието на Дунав", споделя мъжът пред БГНЕС.

Имотът, който Лисичков предлага на бежанците, се намира в центъра на китното подбалканско градче. Не е голям, но е оборудван с необходимите за нормален живот уреди, посуда и места за спане. Къщата е с три стаи, баня и тоалетна. Има и красиво малко дворче с беседка и барбекю. Борис е подсигурил дърва за огрев за близо два месеца. Той ще подслони майки с деца, загубили мъжете си във войната.

Единственото условие към бъдещите му гости е да пазят къщата като своя.

"Изискванията, които имам, е единствено да са сериозни хора, които да уважават имота като свой. Да го пазят. Нищо друго не искам, просто да бъдат хора. Да знаят, че са на място, което е по-добро от тези палатки ", допълва Лисичков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови