Мигрант от лагера в Харманли болен от малария

OFFNews 20 ноември 2016 в 18:07 5355 4

Снимка Архив

Мигрант от бежанския лагер в Харманли е диагностициран с малария и се лекува в инфекциозното отделение на Университетската болница в Пловдив, съобщи bTV.

Мигрантът вече е в края на лечението си и предстои да бъде върнат в лагера. 

В продължение на две седмици от Агенцията за бежанците уверяваха, че в лагера в Харманли няма хора с диагностицирани заразни заболявания.

Преди дни омбудсманът Мая Манолова поиска лекари да установят дали има краста в бежанския лагер в Харманли. 

Лекари са установили, че в центъра има много хора с кожни заболявания, предположения за краста /Скабиес/, имало е установена Варицела, която е излекувана, а има и случаи, за които медицинския състав в центъра се съмнява за кожна лайшманиоза /кожни язви и рани/.

Жителите на града излязоха на протест срещу мигрантите днес, като една от причините е опасението им от разпространение на зарази в Харманли. 

Протестиращите дадоха срок от три дни лагерът да бъде поставен под карантина и поискаха оставки в държавната агенция за бежанците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

20.11 2016 в 18:50

Ok. Благодаря. Явно от по-сложен случай ми е инфото. Дано е безобиден този.

29585

1

Izalina

20.11 2016 в 18:25

Не съм особено запозната, но за лечение на малария, не се ли изискваше пълна смяна на кръвта? Ако е така - отде толкова дарители, при положение, че през ден нашеци просят тежка помощ от доброволци? И ако няма смяна - верно ли е почти излекуван?