Мият основни булеварди в София заради високите температури

OFFNews 25 юли 2023 в 06:00 829 0

Столична община - табела

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Столична община

Днес ще се извърши извънредно миене на основни пътни артерии във всички райони в София по заповед на кмета Йорданка Фандъкова заради очакваните опасно високи температури. Миенето ще се извършва през обедните часове за охлаждане на пътните платна и тротоарите.

Булевардите, които ще бъдат измити на дюзи са: бул. „Акад. Ив. Евстр. Гешов“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Опълченска“, бул. „Кн. Александър Дондуков“, бул. „Янко Сакъзов“, бул. „Мадрид“, бул. „Кн. Мария-Луиза“, бул. „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“, бул. „История славянобългарска“, бул. „Първа българска армия“, бул. „Ботевградско шосе“, ул. „Тодор Каблешков“, бул. „Рожен“, ул. „Хан Кубрат“, бул. „България“ , бул. „Г.М.Димитров" ,бул. „Ситняково", бул. „Шипченски проход", бул. „Хр.Ботев" и други.

Поради опасността от възникването на пожари кметовете на „Нови Искър“, „Кремиковци“, „Банкя“, „Панчарево“ и „Витоша“ създават организация за наблюдение на крайградските райони.

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) ще наблюдават за предотвратяване на пожари и в природен парк „Витоша“. От Столична община призоваха гражданите да не палят огън на открито при никакви обстоятелства, а при забелязване на възникнал пожар да сигнализират веднага на телефон 112.

Препоръчва се всички граждани, особено възрастните хора и децата, да не излизат на открито във времето между 10:00 и 18:00 часа. За гражданите, които не могат да отложат излизането си навън, е организирано раздаване на минерална вода.

От 13:30 часа екипи на Столичната община ще предоставят минерална вода на три пункта - пл. „Св. Неделя”, на Орлов мост - при езерото „Ариана” и на пилоните на Националния дворец на културата. 

От общината препоръчват на организаторите на спортни и културни събития да ограничат инициативите, събитията и дейности на открито, планирани в най-горещите часове в периода 18-30 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки