Международната банка за възстановяване и развитие ще консултира АПИ за въвеждане на тол системата

OFFNews 25 април 2018 в 12:27 1660 0

Международната банка за възстановяване и развитие ще консултира Агенция „Пътна инфраструктура“ за въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България.

Правителството даде мандат на председателя на Управителния съвет на АПИ да подпише споразумение за предоставяне на консултантски услуги за подпомагане на агенцията.

Консултантските услуги по споразумението са специално предназначени да подпомогнат агенцията при изпълнението и въвеждането на националната система за електронно събиране на пътни такси в България спрямо представения план и етапи.

Споразумението предвижда определяне на обхвата на таксуваната тол мрежа, както и на тарифата. Включва също така преглед на цялата техническа документация на проекта, включително всички аспекти на проекта, планиране и внедряване, проектиране на системата, оперативни процедури, графици за изпитване и изпробване и доклади от изпитвания и изпробвания.

Ще бъде направено тестване на системните компоненти и системи (не само в България, но и на местата, където изпълнителят извършва разработки и извършва тестове в своите лаборатории).

Предвижда се също подпомагане за структуриране на организация за опериране на системата, както и изграждане на капацитет на оператора и подобряване на капацитета и трансфер на знания, свързани с въвеждането на доставчиците на декларирани данни и националните доставчици на услуги.

Дейностите по споразумението ще се изпълняват в рамките на националния бюджет след ратификация от Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!