АПИ е поискала от КЗК предварително изпълнение на договора за тол системата

OFFNews Последна промяна на 27 октомври 2017 в 15:19 2774 1

Агенция „Пътна инфраструктура“ е поискала от Комисията за защита на конкуренцията предварително изпълнение на договора с фирмата, избрана за изпълнител на тол системата.

Това съобщи в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той обясни, че в момента е спазен регламентирания в Закона за обществените поръчки срок и сега се изчаква произнасянето на съответните компетентни органи, за да бъде сключен договорът и да стартира реалното внедряване на тол системата по републиканската пътна мрежа.

„Извън обхвата на договора с изпълнителя има още няколко неща, които трябва да бъдат извършени, на чисто експертно ниво и това, на първо място, е изготвянето на проекти на промени в сто и четири нормативни акта“, уточни Нанков. още регионалният министър. „Втората задача е свързана с начина на контрол, а третата – с необходимостта от създаването на финансов модел за тарифиране и обхват на системата, на определени участъци от републиканската пътна мрежа, които ще бъдат обект на тол-такса.

„Заложеният обхват на системата, в заданието на процедурата от над 80% от републиканските пътища, най – вероятно ще бъде редуциран“, прогнозира Нанков и подчерта, че според него между 50% и 2/3 от републиканската пътна мрежа ще бъде обхваната реално от тол таксите. По думите му, обаче, експертите са тези, които ще подготвят необходимите анализи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8779

1

Немец

27.10 2017 в 15:35

Мошеници,и то големи.......я кажете защо разкопахте пътя Враца-Криводол който открихте тържествено миналата година......Просто....само смях,без думи....