Quantcast

"Мерете си приказките, че туризмът страда"

OFFNews Последна промяна на 02 август 2014 в 18:20 7238 25

Снимка Юлиуш Висожински

Това ще е една от най-трудните туристически години.

Политическата криза се отрази много тежко на туризма в България. Искам да се обърна към всички наши сънародници, които имат достъп до медии и обществени места: просто да си мерят приказките.

Това заяви пред радио Пловдив председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Този език на омразата, тази компроматна битка, този език на непримиримост - това нещо рикошира върху бизнеса и върху туризма. Имиджът е толкова важен в условията на свободен пазар, каза Рагин.

Пак апелирам: да си мерим приказките и езикът на омразата да бъде погребан, повтори той.

Според него най-големият проблем за българския туризъм е политическата нестабилност, която от една година тресе страната.

Това ще е една от най-трудните туристически години за последните две десетилетия, прогнозира Рагин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.08 2014 в 11:12

Хотелиерите и ресторантьорите да си гледат хотелите. Превърнаха курортите в бетонни клетки. Унищожават плажове и гори. Строят, а за кого?
За престоя ми в Бангладеш съм видял хиляди пъти по-добро обслужване от родното черноморие. Добре приготвена храна, любезен обслужващ персонал и никъде не ти дават зор да освобождаваш масата. И то - в страна от уж третия свят. А тук, по родното черноморие? Навъсена сервитьорка ти държи тон, говори заядливо, наядеш ли се - идва и ти оставя сметката с ясното послание "аре марш". По хотелите - надути цени, за които получаваш надменно обслужване и ниско качество. Че как да ида на море в България?!
Въобще не им е проблема тези, които не си мерят приказките. Проблемът е в тези, които менажират курортите. И да спрат да си търсят оправданията във външни фактори!

03.08 2014 в 21:45

Никога повече на българското черноморие - това трябва да си го напиша и залепя вкъщи. Защо се подлъгвам за трета година - заради прекрасната българска природа, заради Странджа, Липите, Силистар.
Но когато си изсипваш канализацията в морето, не само на това място хората се разболяват, защото теченията могат да отнесат фекалиите на много далече. Сега чакам да ни мине чревният вирус и си заминаваме завинаги.
Жалко е, че прекрасната българска природа е в ръцете на такива хора.

03.08 2014 в 10:23

Аз от 10-тина години не ходя по български курорти. Последния път ходих във св. Влас , беше още на Мултигруп. Хубаво беше, чистичко, тихичко, не беше прекомерно застроено, но си беше откровенна масовка ниско бюджетни немски туристи. Повечето явно бяха безработни или на много много ниски доходи. All-inclusive-a включваше разредена бира, омлет и кренвирши.....ние се хранихме по ресторантите...Ходих за два дни веднъж до Несебър преди 4-5 години...ми то е по-добре да ида на море в Перник, поне има ккултурни забележителности и чист басейн.

Вчера се върнах от Хървтска...100 Евро на нощ плащахме. Блъскат се там сравнително заможни немци, италианци, чехи, сложаци, сложенси, дори Латвийци. Ми няма да ги стигнем. Българския морски туризъм е завинаги загубен.

03.08 2014 в 09:30

Вече 40 години са вадя хляба с туризъм. Всяка сутрин като влизам в Слънчев бряг ми се плаче. От красив парк стана едно бетонно л-но. Изгонихме хубавите гости, прибрахме пияниците на Европа. Все още се излъгват да идват семейства с деца от бившите соц, ама и те ще спрат. Улиците са пълни със сергии, които, изкарват неправомерно щендери с парцали на тротоарите. Съответно туристите вървят по платното за МПС. От друга страна ресторантьори най-нагло постяват табелите си с менюта съвсем върху платното за автомобили.
Хайде сега да познаем колко време отнема да закараш гости до съответния хотел. 30 минути от летище и час и половина по хотелите. Толкова колкото летят от тяхната страна до нас.
Хаоса е пълен навсякъде, вечер тълпи пияни младежи буквално превръщат в бунище местата около дискотеките. На централната улица, до най-оживеното кръстовище на комплекса "бичи" чалга и две красиви разголени момичета танцуват на масите.
Сутрин пък докато работничките от чистотата успеят да почистят по улиците се валят остатъци от фаст фууд, празни бутилки от какво ли не, понякога захвърлено бельо, презервативи и да продължавам ли...
Нощни барове с откровена проституция и голи красавици на рекламите пред тях.
Е, вече не ви ли се повръща.
Това е антитуризъм, това е "Град на греха"
Колкото и да се напъна не мога да бъда позитивна.
Тури му пепел!

03.08 2014 в 08:18

Въпреки че имам корен от Бургас и много роднини, не съм стъпвал там 15г., и явно в този живот няма да ми се случи.

//Пак апелирам: да си мерим приказките и езикът на омразата да бъде погребан//

А комунделите си мерете езиците като лижете гъзовете на рашистите, защото Обама няма да си мери действията -> най-голямата блядска туроператорска фирма фалира и скоро закупените апартаменти по засраното черноморие ще останат празни, който е мазохист и има дребни може да си ги купува на кило.

03.08 2014 в 04:25

Най-големия проблем на българския туризъм сте ВИЕ, Рагин и компания, номенклатурни туристически босове, които допуснахте от алчност да се унищожи това, заради което България имаше туризъм - морските и планинските курорти. Заляхте всичко с бетон, сега вие си ходете на него - кой ще ви дойде на бетона, в Турция има по-хубави и по-евтини бетонни комплекси. И с по-добро обслужване.
Каквото ни беше предимство - природата - вече го няма в курортите. Сега борбата им е да го затрият навсякъде другаде. И после ще ядем и ще дишаме бетон.

03.08 2014 в 04:02

А ние дето страдаме от туризма ВИ що да чиним, а чиче? Или теб това не те грее?

03.08 2014 в 00:58

Дрън-дрън!На кривия вълната му пречи, ще ме извините.Презастроихте, алчници неграмотни!И отпадните непречистени води превръщат морето в лай..н коктейл. Точно като за пияни руснаци и скандинавци, дето им е все тая къде се намират.Ха сега създавайте природа, та да чакате туристи.

03.08 2014 в 00:15

Рагине прав си ,ама народа е прост ,политиците са прости и покрай тях средствата за информация.Иначе е вярно това. Туризма е важен и ще храни дълго държавата.25 години минаха и пак не можехме да се научим от турците и гърците как се прави бизнес.ама това е положението ,този народ е с толкова просмукан от комунизма мозък ,чр няма накъде.

02.08 2014 в 22:19

Като разчитате на тор-исти а не на туристи така ще е.