Quantcast

Британски медии препоръчват България като топ дестинация за туризъм

ОFFNews Последна промяна на 25 април 2014 в 08:21 10144 8

Класацията на потребителския сайт PostOffice.co.uk

Снимка Post Office

Класацията на потребителския сайт PostOffice.co.uk

"България е новата Майорка" е само едно от заглавията в днешната британска преса, които препоръчват горещо страната ни за почивка през лятото.

Това определено е най-добрата дестинация в този ценови клас и е идеална за британските туристи, които търсят изгодна ваканция, пише "Йоркшир пост" и отбелязва възможността за морска и планинска почивка, както и наблюдение на птици за любителите орнитолози.

"Британците трябва да отидат в България за изгодна ваканция", пише и вестник "Телеграф".

Публикациите в тези и още няколко медии са базирани на проучване на тазгодишния туристически пазар, съставено от компанията "Post Office", която предлага оферти в сферата на туризма, застраховките, спедицията, транспорта и др.

В проучването България заема пето място от общо 44 държави, като първенството държи Бали, а на втора и трета позиция са Португалия и Чехия. На четвърта е Гамбия.

В Слънчев бряг потребителската кошница от 20 традиционно пазарувани по време на ваканция продукта излиза само 43 паунда, добавя "Телеграф". Сред тях са например чаша кафе, бутилка местна бира, кен "Кока Кола", минерална вода, слънцезащитен лосион, цигари "Марлборо", обяд за двама в ресторант и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.04 2014 в 13:30

Дааа, заповядайте скъпи британци, да повръщате където сварите, да заспивате по улиците, да падате от терасите! И всичко това за без пари! А после се върнете във великата си родина, за да налагате нови санкции, да дискриминирате, да унижавате и да направите всичко възможно български крак да не стъпва на великия ви остров!

25.04 2014 в 11:56

Архитекте, каква местна продукция ? Жито ли ще ядат?

Всичко останало се внася (зеленчук), а това което се сее тука е ГМО

25.04 2014 в 11:49

Ако някой си мисли че идват заради уникалните плажове или природа се лъже жестоко. Просто съотношението цена:качество е много добро (наблягаме върху цената). Къде, къде по-хубави плажове има в южните ни съседки, но и цените са по-високи. И към @предишния коментар: надявам се не си се объркал че идват "богаташчета". България е преференциална дестинация за средната класа, които гледат как да извлекат максимално много от парите си. За хората от високата класа има и по-добри места.

25.04 2014 в 11:09

Какви красиви зелени.. идват заради хубавите момичета и евтиния алкохол мамините богаташчета.. От кое се печели от немски пенсионери , които не искат да дадат 1 евро за музеи или от пиян хлапак, който дава по 60 паунда на вечер

25.04 2014 в 10:21

... ако включат в потребителската кошница и "свирка в крайпътните храсти" - сичките ги късаме барем с една обиколка...

... хахахахахахаха

25.04 2014 в 10:11

Ейй, Ivo, пак типично по български тръгна с комплексите... Всеки нормален турист си прави сметката, няма нищо лошо тя да излезе! Благодарение на хубавата местна продукция можем да предложим добро салдо, какви са негативите на това?!? НЯМА!

25.04 2014 в 09:58

доколкото става ясно, класацията показва само, че българия е евтина дестинация за туризъм, а не топ дестинация. мисля, че има разлика!

25.04 2014 в 09:28

Точно така!
Британските туристи се кефят тук основно на факта, че лирата им струва нещо, а не както в Гърция, които са на евро и това ги събаря. Чувала съм разговор между англичани по този повод... А и България е много по-красива, зелена и с по-добър климат. Трябва да се стараем да си запазим местната продукция също така!