„Мегаинвест-холд” отрича да е участвала в ремонта на пътя край Своге

OFFNews 28 август 2018 в 18:57 2423 0

„Мегаинвест-холд“ отрече да е изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на пътя край Своге, където стана тежката катастрофа, при която загинаха 17 души, а други 21 бяха ранени. 

Това обяви фирмата в позиция до медиите, изпратена от управителя Цветан Сл. Цветанов, след като днес жандармерия влезе в офиса на фирмата. 

Във връзка с изпълнението на проект, обхващащ отсечката от пътя край Своге, на която се случи злощастният инцидент с автобус, при който загинаха и пострадаха много хора, Цветанов прави следното уточнение: „Аз, Цветан Славейков Цветанов, в качеството си на Управител на „Мегаинвест-холд" ЕООД не съм изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на визираната пътна отсечка - нито пряко с компанията, която притежавам и управлявам, нито чрез изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника. Горното бе констатирано и при направената проверка от компетентните органи днес“, се посочва в позицията.

Цветанов допълва, че отсечката от пътя, на която се случи трагичния инцидент, е реконструирана от „Трейс Холд Груп" АД, който е водещ партньор в Обединение „ТРЕЙС СВОГЕ".

„Като водещ партньор, съгласно Договор за споразумение, "Трейс Холд Груп" АД е извършвала кореспондеция с АПИ, а ръководител на обекта е г-н Бисер Иванов - представител на Обединението“, допълва той.

По отношение на изпълнявания от "Мегаинвест-холд" ЕООД рехабилитиран участък, Цветанов подчертава, че
той е изпълнен изцяло по стандартите и изискванията, приет с приемателна комисия, издаден Акт 16 и Удостоверение за добро изпълнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!