Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Март започва с облачно време, температурите през месеца ще са от минус 7 до 27 градуса

OFFNews 01 март 2021 в 06:23 2135 0

Март започва облачно време, на много места в страната ще превали дъжд, в Североизточна България примесен със сняг. Вятърът ще духа от северозапад и ще донесе още студен въздух. 

Максималните температури ще бъдат от 4-5 градуса в североизточните райони до 14 в крайните югозападни, за София 7-8 градуса, според прогнозита на НИМХ. 

В планините ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1, а на 2000 метра - около минус 6 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност и от север на юг на много места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 6-8 градуса, колкото ще е и сред вълните от 2-3 бала. 

Очакванията са най-ниските температури през месеца да са между минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите - между 22 и 27 градуса. 

През първото десетдневие от месеца температурите ще бъдат около нормата. Утре ще е почти без валежи. През следващите дни ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат. Около средата на десетдневието облачността ще се увеличи, валежи ще има около 7 март и в края на десетдневието. Температурите ще останат близки до обичайните.

През първата половина от второто десетдневие температурите ще бъдат около нормата. Времето ще бъде динамично, с условия за валежи, предимно от дъжд, но с краткотрайни понижения на температурите, в Северна България и планинските райони дъждът ще преминава в сняг.

През втората половина от десетдневието има по-голяма вероятност температурите да се повишат и да са над нормата, а динамиката на атмосферните процеси да се запази и често да има валежи от дъжд, в по-високите планински части - сняг.

През третото десетдневие остава тенденцията за сравнително високи температури и чести превалявания.

След средата на десетдневието има относително по-голяма вероятност и за дни, в които да преобладава слънчево време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!