Март си тръгва с облаци, април идва със слънчево време

OFFNews 29 март 2021 в 06:10 1691 0

Разкъсана облачност и превалявания на места ще има днес. Умерен вятър носи по-студен въздух. 

Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-значителна, и на места ще превали слаб дъжд, над около 1500 метра - сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4, а на 2000 метра - около минус 2 градуса. 

Край морето също ще има облаци, ще е ветровито, на места и дъждовно. Термометрите ще се качат на брега до 12-13 градуса, а сред вълните от 1-2 бала до 7-8 градуса. 

Утре и в сряда вятърът ще се обърне от североизток, през първия ден временно ще бъде умерен и с него дневните температури още малко ще се понижат – максималните ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна и на места във вторник в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, ще превали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, преди обяд в четвъртък с ниска облачност над Източна България, в петък над страната - с разкъсана висока и средна облачност. Температурите ще се повишават, повече в петък; с умерен запад-югозападен вятър дневните ще достигат и ще надхвърлят 20 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!