Март ни подготвя днес за връщането на зимата утре

OFFNews 15 март 2023 в 06:12 2318 0

Време

Снимка БГНЕС/архив

Облачно време днес, застудява

Денят започва с облачно време, около и след обяд от запад ще завали дъжд.

Максималните температури ще са между 12° и 17°, по-ниски, 9°-11°, ще бъдат в западните райони, в София - около 11°, според прогнозата на НИМХ. 

Вечерта, отначало в Северозападна България, а през нощта и в останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него бързо ще застудява. С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Западния Предбалкан дъждът ще преминава в сняг. 

Над планините облачността ще се увеличава, най-късно след обяд в масивите на изток. Около и след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад, с него температурите ще започнат да се понижават и сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, а на 2000 метра около 1 градус. 

Облаци ще захлупят и морето след обяд, през нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури на брега ще са между 8° и 13°, а сред вълните от 2-3 бала - 8-9 градуса. 

Утре ще преобладава облачно време, на места с валежи, предимно от дъжд, но на отделни места в Предбалкана и високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг. Вятърът ще е умерен от северозапад, в Източна България след обяд от север-североизток. Температурите ще са с много малък денонощен ход, като дневните ще са значително по-ниски в сравнение с предишните дни и няма да надхвърлят 3-5 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков