Майката към изчезналия убиец от "Соло": Не се връщай

Ивайло Анев 23 януари 2015 в 14:10 11584 7

Майката на осъдения убиец от "Соло"

"Моят съвет е да не се връща в България. Вярвам му, винаги съм му вярвала и ще продължавам да му вярвам. Искам да му кажа да не се предава и че за мен преценката му е обективна."

Това заяви пред Нова телевизия майката на осъдения за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло" Илиян Тодоров. Той бе осъден на доживотен затвор за смъртта на Кирил Въжаров и Стоян Александров, след като беше оправдан на първа инстанция от съдия Румяна Ченалова, която в четвъртък беше отстранена от Софийския градски съд за 6 месеца.

Шест години след убийството пред "Соло", осъденият не е в затвора. Илиян Тодоров избяга малко след произнасянето на присъдата и до днес е в неизвестност. Последната видима следа от Илиян е видео обръщение, изпратено незнайно откъде.

Оказва се, че родителите на убиеца са на крачка от дело срещу държавата в Страсбург, защото смятат, че той е осъден без доказателства.

"Дали искам да видя синя си няма нищо общо с това дали ще го видя", заяви майка му Петя Тодорова и допълни "ние-неговото семейство, знаем истината".

"Няма значение дали и кога ще го видим, и какво ще се случи. За мен е важно той да успее да се пребори за истината по свой начин и да се чувства щастлив. Това като майка му го пожелавам, колкото и да ми е болно, колкото и да не мога да спя вечер, и да се събуждам всяка нощ и да мисля за него, това са неща, които аз в личен план мога да преодолея", допълни през сълзи майката на осъдения на доживотен затвор.

Тя допълни, че за последно се чули преди 2 години, а от тогава семейството му не е имало контакт с него. Не им е казал, че заминава.

"Той замина с приятелката си за Варна и каза, че оттук нататък информация ще получаваме по други лица. Не съм търсила приятелката му, не сме били толкова близки", сподели Тодорова.

По думите ѝ Илиян се страхувал до последно.

"Дори докато беше задържан, той получаваше заплахи, които продължават към семейството ни и в момента", разказа майка му. Той дори боядисал косата си от страх.

Бащата на убития Кирил Въжаров - Михаил, продължава да пита защо осъденият Илиян успя да избяга. Семействата на убитите момчета винаги са се съмнявали, че върху процеса има политическа намеса, защото бащата на Илиян е бил член на БСП.

По този повод майка на осъдения Илиян коментира: "След инцидента той напусна общинския съвет. Беше в депутатската листа, но напусна партията, само за да протече един обективен процес и по никакъв начин да не се счита, че върху нас има политически чадър".

Според бащата на Михаил "вратата на килията никога няма да се отвори" за Илиян Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!