Майката, чиято история разплака Борисов: Премиерът да ми се извини

OFFNews 19 април 2018 в 09:32 8501 5

Красимира Обретенова

Mайката на дете с увреждане, чиято история разплака Бойко Борисов, се чувства обидена и лично на премиера, стана ясно от думите ѝ.

Красимира Обретенова поиска той да се извини лично на нея и на останалите родители в сходно положение за това, че си е позволил "толкова снизходително отношение".

Репортаж на журналиста от Нова телевизия Мария Милкова разказа вчера историята на Красимира Обретенова, която е взела решение да замине в Холандия, за да даде шанс за по-добро бъдеще на своята дъщеря. Новината бе излъчена в деня на Шестия национален протест в подкрепа на хората с увреждания. Малко по-късно Борисов коментира, че репортажът го е трогнал и разплакал. Министър-председателят добави, че е наредил на администрацията да разреши проблемите на протестиращите.

„Бих помолила премиера да ми се извини лично на мен и в мое лица и на всички родители на деца с увреждания за това, че си позволи такова снизходително отношение. Защото „тая майка” ходи 13 години по медиите заедно с детето си и не изпитва върховно удоволствие от това”, каза Красимира Обретенова по повод изказването на премиера Борисов, че репортажът за нея и детето й го разплакала.

"Първият ни протест на майки на деца с увреждания в Добрич беше заради проблемите с ТЕЛК. Тогава се искаха едни безсмислени изследвания, които са безумни. Трябваше да доказвам, че тя не вижда”, сподели майката в сутрешния блок на Нова. Тя смята, че системата я превръщала в паразит, защото няма обективна оценка на потребностите на детето.

„Не искам да издържам тази негодна социална и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си плащам социалните осигуровки и дъщеря ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно”, добавя Красимира Обретенова.

„Има диалог, има срещи. Обувки има. От страна на социалното законодателство на Красимира Обретенова и дъщеря ѝ са предоставени всички видове помощи, които са определени по реда на социалното законодателство”, коментира на свой ред зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

4

sawall

19.04 2018 в 13:09

"Обувки има." - Пълно арогантно неразбиране и студен бюрократизъм: аз съм си изпълнила задачките по точки, печатите са сложени и нито ме интересуват причините, нито последствията. Наистина обидно отношение и ме е срам, че тази жена е заместник министър.

15256

3

mendi

19.04 2018 в 11:42

Крокодилските сълзи на тиквата вече никой не трогват!
Да не забравяме как се подигра със съдбата на собствената си майка! За него няма нищо свято!

12362

2

Хуан

19.04 2018 в 11:07

Е тъй де! Жената се оплаква именно от социалното ни законодателство и бяга от него в другия край на Европа. Много неадекватна зам. министърката, дори не може да разбере проблема!

17439

1

мнение от IP

19.04 2018 в 11:02

Тия в институциите с конкурс за безочие ли ги избират? Поне да си мълчат...