Quantcast

Майка: Бебето ми почина заради лекарска небрежност

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2015 в 09:38 3550 5

Бебе почина след прехвърляне в няколко болници. Малкият Марчело е имал сърдечна недостатъчност, но не е ясно дали причината за смъртта му е неговото здравословно състояние или лекарска небрежност.

Всяка сутрин Даниела Великова отива на гробището в Свищов. Там е Марчело – детето, което е чакала две години. Всеки ден тя превърта лентата на тази подранила смърт. Разказва, че имала рискова бременост. След раждането разбира, че Марчело е със сърдечна недостатъчност. Насочват я към национална кардиологична болница – позната като Трета градска, разказа Нова тв. 

Детето е с вродена стеноза на аортната клапа. По данни на лекуващите лекари, диагнозата се среща често. Марчело е с високостепенна стеноза – тя не е критична, но изразена. Лекарите преценяват, че операцията му може да изчака. Насрочват преглед след няколко дни. Вместо да се върне в Свищов, семейството остава в София при кръстницата на Даниела.

Следващият преглед е насрочен за след месец. Марчело се развива добре. В края на октомври Даниела отново пътува от Свищов за София. При завръщането си обратно обаче вижда, че Марчело не е добре.

На следващия ден състоянието на детето се влошава и то е прието по спешност в плевенската болница. Там го стабилизират и го откарват отново в Трета градска. Още първата вечер Даниела забелязва, че детето не получава лекарствата, които са му предписани.

Лекарите насрочват операция за след седмица. а междувременно детето продължава да се влошава. Впоследствие е вкарано по спешност в реанимацията. Операцията е насрочена за следващата сутрин.

"В 9 без 15 ми звъннаха и ми казаха, че детето е починало. Тогава точно се чудих, ако звънна дали няма пак да ме овикат", спомня си Даниела. "За мен причината беше забавянето във времето. Те реагираха в последния момент", уверена е тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2015 в 11:45

Ми майче тук остават само некадърните образованите ги гоним в чужбина нали геноцид трябвало според Доган

16.11 2015 в 10:19

България - най-добрата страна за живеене!

16.11 2015 в 10:15

Най-вероятно лекарите са си чакали парите! Моя колежка разказваше как повече от седмица не оперирали баща й (приет уж по спешност!) и тактично сестри и санитарки им припомняли този финансов въпрос.

16.11 2015 в 10:09

Какво по-безумно и ужасно от смъртта на бебе! Дано да осъдят небрежните лекари и сестри, "знаещи и можещи" колкото докторите! Докога ще позволяваме подобно отношение от персонала в болниците ! Кога ще има осъдени лекари, те винаги намират оправдания и подкрепа в средите си! Със сигурност е трябвало да побързат, винаги, когато става въпрос за бебе се действа бързо и своевременно! Душинка мила, има ли нещо по-ужасно на тоя свят от това, да погребеш такава невинна душа!

16.11 2015 в 09:52

Кой причинява повече смърт в България? Ислямистите или българин на българин. :(