Мая Манолова и златните момичета откриват социална кухня в двора на храм

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2018 в 15:05 1821 0

Златните момичета от националния ансамбъл по художествена гимнастика, заедно с омбудсмана Мая Манолова ще открият в понеделник в двора на църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ социална кухня „Не хаби – дари“. 

Кампанията, подкрепена от БЧК, се организира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и със съдействието на църковното настоятелство при храм „Св. Св. Кирил и Методий“ на Женския пазар.

Инициативата ще се реализира в специално изградено за целта уютно пространство в двора на храма. Менюто ще бъде съобразено изцяло с постите на БПЦ и ще включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Храната ще се приготвя всеки ден с продукти, дарени от големите търговски вериги – Кауфланд, Лидл, Билла, ТМаркет, като и от Асоциацията на месопреработвателите в България, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, фирма Лактима Балкан и др., а Пластик София ще предоставят съдове за еднократна употреба.

Заедно с госпожа Мая Манолова и изящните гимнастички от националния ни ансамбъл, които освен златни медали, притежават и „златни“ сърца, в раздаването на първите порции супа ще се включи и министърът на земеделието храните и горите Румен Порожанов, чието ведомство е сред основните партньори на кампанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови