Махат паркинга до Народния театър

Вероника Шербанова 15 декември 2013 в 10:55 2297 1

Площадът до Народния театър се превърна в паркинг
Площадът до Народния театър се превърна в паркинг

 

Центърът за градска мобилност започва да демаркира очертаните паркоместа от площада до Народния театър „Иван Вазов“, съобщиха от центъра.

Решението на Центъра за градска мобилност идва след протест на Ранобудните студенти от УАСГ срещу паркинга до Народния театър.

След премахване на незаконно поставена бариера за обособен паркинг до сградата на Народния театър, се стигна до безконтролно паркиране до ъгъла на ул. "Дякон Игнатий" и навлизане на автомобили в Градската градина, обясниха от ЦГМ.

Достъпът на автомобили до площада и Градската градина беше ограничен с поставяне на анти-паркинг колчета. Откъм ул. "Иван Вазов" е осигурен достъп до входовете на театъра, за да се осигури товарно-разтоварна дейност, допълват те.

Обособена е зона за паркиране до кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Кузман Шапкарев", организирано е и еднопосочно движение в участъка. Зоната за платено паркиранена ул. "Иван Вазов", непосредствено до Народния театър, беше ограничена през вчерашния ден, посочват още от Центъра за градска мобилност.

Премахването на паркинга обаче няма да стане така лесно, защото маркировката може много трудно да бъде премахната. Изглежда, че абсурдната маркировка ще седи с години. Общината просто се опитва да си измие ръцете. Дори когато си признава грешка, общината няма да положи достатъчно усилия, за да я поправи, коментираха Ранобудните студенти от УАСГ.

Паркингът до Народния театър започна да функционира в петък, като в YouTube почти веднага беше пуснат видеоклип с абсурдното нововъведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews