Ловчанският митрополит Гавриил свиква среща по демографските проблеми в района

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2018 в 22:02 1866 1

Снимка predanie.bg

По идея на Ловчанския митрополит Гавриил утре в Ловеч се свиква среща по демографските проблеми в района.

Това е проблем на цяла България, но все пак аз като митрополит на Ловчанска епархия реших да започнем с Ловеч и Ловешка община. Постарахме се да поканим хора, от които действително зависи решаването на проблема - политици, бизнесмени, обществени дейци, депутатите от нашия район. Ние смятаме, че от тези хора твърде много зависи как ще се развива Ловеч и Ловешка община, заяви пред БНР митрополит Гавриил.

Според него Църквата може да помогне за преодоляването на демографската криза като се обръща "към съвестта на българите, към техните морал и нравственост".

Защото един истински християнин, който иска да живее по Бога, той трябва да бъде и патриот, да обича Господ и да изпълнява Евангелските заповеди. Да си патриот означава да правиш всичко възможно за своята родина - тя да е процъфтяваща, в нея да се живее добре, да има висока нравственост. Нашата най-важна задача е да помагаме на хората в нравственото възпитание, защото когато човек има морал, той не се стреми непременно към разкошен, охолен живот, да няма деца и да търси лукс, той се стреми да живее нормално, скромно, да се труди и да бъде полезен. Такива хора колкото повече има, толкова по-малък ще бъде демографският срив, каза още Ловчанският митрополит Гавриил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7704

1

Батко

07.12 2018 в 00:22

Значи тоя поп ще обясни на г-н Гриша Ганчев, че не е нравствено да се краде и да прокужда българите? Гиди сребролюбци ньедни!