Лидл дари 150 000 лева на програмата за ранно детско развитие на УНИЦЕФ в България

OFFNews 20 май 2019 в 12:25 1633 0

Лидл България дари 150 000 лева на УНИЦЕФ в рамките на партньорството между двете организации. Средствата са набрани от продажби на продукти от детската серия на Lidl с марка Lupilu и се даряват в подкрепа на програмата за ранно детско развитие на УНИЦЕФ в България.

Партньорство между Лидл България и УНИЦЕФ стартира в началото на март, като освен набирането на средства, в рамките на кампанията се организираха и редица активности, целящи промяна на нагласите и подкрепа, свързана с пълноценната грижа за малките деца.

„Щастливи сме, че с това партньорство допринасяме за по-доброто развитие на най-малките в нашето общество. Програмата на УНИЦЕФ за ранно детско развитие е изключително важна и смятаме, че нашето дарение и всички съвместни дейности, които реализираме заедно с тях, ще помогнат на повече родители в стремежа им да осигурят на своите деца качествена и пълноценна грижа за цялостното им развитие“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„В УНИЦЕФ се гордеем, че имаме корпоративни партньори като Лидл България, с чиято подкрепа допринасяме за благосъстояние на децата на България. Ние знаем, че пълноценното и стимулиращо взаимодействие между най-малките деца и техните родители положително и трайно увеличава потенциала на детето. Ето защо всички родители трябва да бъдат подкрепeни и подсигурени със знанията, уменията и времето, от които се нуждаят, за да направят трайна и положителна разлика в живота на децата си. Ранното детско развитие на децата позволява да са по-здрави и да се представят по-добре в училище, като им помага да допринесат повече за развитието на тяхната страна, когато пораснат”, каза д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.

В рамките на кампанията беше публикувана и онлайн наръчник „КАК от 0 до 1?“ със съвети за правилно общуване и активен контакт за настоящи и бъдещи родителина деца до 12 месеца. Той е достъпен безплатно на lidl.bg/unicef и на roditel.unicef.bg.

Средствата от съвместната кампания се използват за насърчаване на пълноценна родителска грижа чрез мрежа от патронажни услуги в страната, в това число обучение за патронажните медицинските сестри на територията на цялата на страната. Обучението е фокусирано върху подобряване на компетенциите на сестрите в посока развитието на детето, ефективната комуникация и взаимодействие с родителите за усъвършенстване на техните умения за полагане на грижи за детето, както и ранното стимулиране – чрез игра, позитивно общуване, споделено четене и др. Средствата ще се използват и в подкрепа на програмата „Работилници за родители“, която е насочена пряко към подобряване на техните умения, свързани с позитивното родителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови