Лидерът на Възраждане поиска генератори за Болград от кампанията на Манол Пейков от ДБ

Ружа Райчева 08 декември 2022 в 13:37 4843 4

Костадин Костадинов на протест

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Костадин Костадинов на протест

Издателят от "Жанет 45" и бивш депутат от "Демократична България" Манол Пейков обяви, че тази сутрин лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов му се обадил да го пита дали генератори от дарителската кампания, която Пейков организира, могат да отидат за българското дружество "Кирил и Методий" от Болград.

Само за няколко дни кампанията "Генератори за Украйна", събра над 393 000 лева. От началото на инициативата на Пейков на 26 ноември даренията са постъпвали със скорост 2621 лева на час. Общата им сума надхвърля половин милион лева (534 710,77 лева).

"Беше любезен и делови, поздрави ме за работата, която върша. Отвърнах му че да, разбира се – всъщност аз вече ги имам предвид, видял съм писмото, публикувано в медиите, но нямам директен контакт и не зная какви точно са им нуждите", написа Пейков във Фейсбук. 

По думите му Костадинов, който е председател на парламентарната комисия за българите в чужбина, е обещал, че секретарят на комисията ще се свърже с издателя. Лидерът на "Възраждане" е казал на Пейков, че решението дали да изпратим генератори именно в Болград или някъде другаде, си е изцяло тяхно, защото кампанията е дарителска. 

"Нямам представа как похвалата за събирането на пари за генератори за премазаната от руския имперски ботуш Украйна се връзва в личния му ценностен пантеон с настоятелните призиви за напускане на Европейския съюз и за присъединяване на България към евразийската "зона на влияние". Бях твърде сънен, за да попитам. Пък и не е разговор за по телефона", пише още Манол Пейков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

4

Diogen

08.12 2022 в 20:42

Генератори не зная дали ще получат в Белгород, но бял свят няма да видят. Може скоро и български снаряди да полетят в тази посока. Няма да е за първи път. През Първата световна война в Добруджа българските герои са направили на пух и прах руските войски, използвайки артилерия Круп, доставена от Кайзер Вилхелм. Доколкото разбирам в Украйна скоро ще се появят германски танкове "Леопард". На орките съвсем ще им припари под краката, да събуват лаптите и да бягат обратно през границата. рашистите изглежда са се паникьосали, защото започват евакуацията на 800 000 души от Крим.

22548

3

dolivo

08.12 2022 в 16:39

хаха да, максимум дивидент с чужда пита!

345

2

Джендо Джедев

08.12 2022 в 14:48

Що, лумпенизираният ти електорат не може ли да събере пари? Или ако му поискаш помощ за Украйна, ще те замерят с камъни? Кофти ситуацийка, Костя, очень кофти, дружок! :D

15914

1

поп Дръвчо

08.12 2022 в 13:54

Копейкин работи по специалността си: помен с чужда пита