Ексклузивно България призна краткото име Северна Македония, Скопие се отказа от териториални претенции

Лекарства за над 4000 лв. дари фондация „Ориент България“ на община Елхово

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2016 в 11:24 2883 0

Лекарства и медицински консумативи за над 4000 лв. предостави днес Азхар Аломар, от името на фондация „Ориент България“, на община Елхово, която ще насочи дарението към дирекция „Миграция“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в града.

От началото на годината това е осмото дарение в общината, което прави хуманитарната организация.

„Целта ни е да бъдем полезни на тези, които са попаднали в уязвима ситуация. Стремим се помощта ни да е конкретна и съобразена с точните нужди. Даренията, които правим, се насочват както към бежанския център, така и към местната болница“, каза Азхар Аломар, която представлява фондация „Ориент България“.

Всички дарения, които сме направили до момента, са по списък, който ни е предоставен предварително. Става въпрос предимно за антибиотици за деца и възрастни, лекарства за сърце, болкоуспокоителни и противовъзпалителни, противогрипни, както и медицински консумативи. Всичко, което местните специалисти са преценили, че е необходимо за оказване на медицинска помощ на хората в бежанския център в Елхово и за нуждите на местната болница.

„За болката и болестите почивен ден няма, те не делят хората на бедни и богати, местни и чужденци, будисти и мюсюлмани. Точно изпитанията ни напомнят, че всички сме човеци и в нужда разчитаме един на друг“, допълни Азхар Аломар по време на предоставяне на дарението в Елхово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови