Лекарства за над 4000 лв. дари фондация „Ориент България“ на община Елхово

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2016 в 11:24 2467 0

Лекарства и медицински консумативи за над 4000 лв. предостави днес Азхар Аломар, от името на фондация „Ориент България“, на община Елхово, която ще насочи дарението към дирекция „Миграция“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в града.

От началото на годината това е осмото дарение в общината, което прави хуманитарната организация.

„Целта ни е да бъдем полезни на тези, които са попаднали в уязвима ситуация. Стремим се помощта ни да е конкретна и съобразена с точните нужди. Даренията, които правим, се насочват както към бежанския център, така и към местната болница“, каза Азхар Аломар, която представлява фондация „Ориент България“.

Всички дарения, които сме направили до момента, са по списък, който ни е предоставен предварително. Става въпрос предимно за антибиотици за деца и възрастни, лекарства за сърце, болкоуспокоителни и противовъзпалителни, противогрипни, както и медицински консумативи. Всичко, което местните специалисти са преценили, че е необходимо за оказване на медицинска помощ на хората в бежанския център в Елхово и за нуждите на местната болница.

„За болката и болестите почивен ден няма, те не делят хората на бедни и богати, местни и чужденци, будисти и мюсюлмани. Точно изпитанията ни напомнят, че всички сме човеци и в нужда разчитаме един на друг“, допълни Азхар Аломар по време на предоставяне на дарението в Елхово.