"Ледена епоха" до края на месец май

Прогнозата на метеоролозите: Студ, дъждове, гръмотевици, градушки и сняг

OFFNews 12 май 2016 в 07:39 11575 3

Студ, дъжд, гръмотевици, а в Западна Европа - дори сняг. Такова ще е времето до края на месец май.

До 15 май температурите ще са много по-ниски от нормалните, а през седмицата 16-22 май - още по-ниски. Тогава ще се формира полярен циклон, който ще се спусне към Скандинавския полуостров. Метеоролозите прогнозират, че от 16 до 18 май в Западна Европа дори ще вали сняг. 

В седмицата до 29 май отрицателната температурна аномалия ще се задържи над Балканския полуостров, ще е дъждовно и студено. На 24 май вероятността за дъжд е голяма.

Ще има и гръмотевични бури. Тогава бъдете внимателни, дори не разтоваряйте по телефона, ако сте навън, за да не привлечете светкавица, съветват метеоролозите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

13.05 2016 в 21:22

Добре, че никой не ви се връзва, днес беше жега..

12688

2

Emil Kasamakov

12.05 2016 в 10:10

"... дори не разтоваряйте по телефона, ако сте навън, за да не привлечете светкавица, съветват метеоролозите."

Метеоролозите да си гледат облаците и да не се обаждат за неща, които не разбират! Мобилните телефони не привличат светкавиците - те нямат физическа връзка с земята. Ако ви удари светкавица то ще е защото сте най-високият обект в околността, а не защото разговаряте по телефона.
Всъщност рискът е по-висок, ако сте вкъщи и говорите по кабелен телефон по време на гръмотевична буря.

13859

1

Daering

12.05 2016 в 08:59

"Ледена епоха" по нашенски:

Сид(еров) ленивеца, в типичния си наивно-простоват стил, ще забавлава зрителите със своите номера, докато алфа мамутът на държавата се опитва да бъде добрия, грижовния, обединителя.

Саблезъбите патриоти се опитват с всички сили да намерят своето място в сплотенто семейство на Мамута и да останат и за следващите серии. Навсякъде бъка от червени динозаври като треторазрядни герои, които се натискат за някоя по-главна сцена. Сини невестулки постоянно щъкат напред-назад по екрана със забавни изпълнения и реплики.

Някъде зад кадър се чува страховития рев (в нашата адаптация изпълнено по-скоро като леко подсмихване) на Руди Пеевски, страховит динозавър, който е окупирал плодородната джунгла и не дава на другите обитатели да се плодят и умножават.

Лентата може да бъде гледана по всяко време, не само в праймтайма, местата за зрителите са гарантирани със закон.